top of page

Hogyan dolgozunk / felelős műszaki szemlélet

 

FELELŐS MŰSZAKI SZEMLÉLET

Évtizedes szakmai tapasztalattal dolgozunk a legjobb megoldásokért.

100% Rend

 

Csak akkor mondhatjuk, hogy rendben működik a társasház, ha minden számlának, bizonylatnak, vagy éppen kulcsnak megvan a helye, és amihez lehet, ahhoz elektronikusan is hozzáférünk.

 

Azzal, hogy a társasházkezelés során keletkező iratok, bizonylatok, vagy akár fotók és e-mailek rendszerezésére komolyan odafigyelünk, a saját munkákat is megkönnyítjük, és a lakók, tulajdonosok is gördülékenyebb ügyvitelt tapasztalnak. A társasházakhoz, és lakókhoz tartozó különböző adatokhoz való gyors hozzáférés segít minket a gyors intézkedésben.

Fejlett informatikai rendszer a gördülékeny kezelésért

A társasház működésének az alapja, hogy az iratok, kulcsok rendezetten, áttekinthetően, felcímkézve, könnyen hozzáférhetően legyenek tárolva. Szinte minden dokumentumot, információs anyagot elektronikusan is tárolunk, hogy az interneten keresztül szükség esetén bárhonnan elérjük azokat. Olyan informatikai rendszerrel dolgozunk, ami naprakészen mutatja a házak pénzügyi helyzetét, a lakók közös költség egyenlegéről pedig egyszerűen néhány kattintással tájékoztatást tudunk adni.

Az egyenleg lekérése mellett hibabejelentésre is lehetőség van ügyfélszolgálati oldalunkon. A társasház működését meghatározó információkat közérthetően megfogalmazott infótárba rendezzük, így a tulajdonosokat egyszerűen tudjuk tájékoztatni pl. a biztosítással, vagy fűtéssel kapcsolatos kérdésekben is.

Egységes rendszer, hogy mi is átlássuk a feladatokat

A társasházkezelés összetett terület, ahol sok és sokféle teendővel kell nap mint nap szembenéznünk. A társasházak működését hat terület szerint csoportosítjuk. Ezek a hivatal, jog, közmű, műszak, lakói kommunikáció és pénzügy. Ezen fő témák határozzák meg a munkatársaink által elvégzett feladatok csoportját is, de az iratanyagok, az online mapparendszer, vagy akár a beérkezett e-mailek is ezek szerint a témák szerint vannak csoportosítva.

Rendszeres közműelszámolás

A bediktált, számunkra eljuttatott adatok, vagy a rádiós távleolvasással leolvasott adatok alapján meghatározzuk az időszaki fizetési kötelezettségeket, azokban a házakban, ahol nem a szolgáltatónak közvetlenül fizetik a tulajdonosok valamelyik közmű díját. Ahhoz, hogy a díjfogyasztás kontrollálható legyen, általában a lakók a részünkre szolgáltatják az adatokat, amit aztán mi továbbítunk a szolgáltatóknak. Évente a társasházi közösség döntése szerinti gyakorisággal, de legalább egy alkalommal ellenőrizzük a mérőórákat minden lakásban.

Anchor 1

0-24 műszaki ügyelet

 

Egy házban bármikor adódhat rendkívüli helyzet, amit a közös képviselőnek kell megoldania, ezért 24 órás ügyeletet üzemeltetünk, hogy szükség esetén azonnal intézkedni tudjunk.

 

Folyamatos elérhetőség

Egy házban bármikor adódhat rendkívüli helyzet amit a közös képviselőnek kell megoldania, ezért 24 órás ügyeletet üzemeltetünk. Az azonnali hibaelhárításnál először azokhoz a szakemberekhez fordulunk, akikkel rendszeresen dolgozunk, és bizonyították, hogy költséghatékonyan és jó színvonalon dolgoznak. Minden területen jó néhány ilyen partnerünk van. Ha pedig az azonnali hibaelhárítás csak komoly ügyeletet biztosító partnercéggel oldható meg, akkor ilyenhez fordulunk.

  • 24 órás készenléti műszaki ügyelet

  • folyamatos hibakezelés

  • rendszeres ellenőrzés, bejárás, hibák megelőzése

  • garanciális ügyek nyilvántartása, kiemelt figyelme

  • hasznos felújítás, amikor csak lehet, értékmegőrzés

  • energiatakarékos társasház: környezetbarát megoldások (led-világítás, takarékos szellőzők)

  • segítség a lakóknak felújítási, javítási ügyekben, lakáson belül is

folyamatos karbantartás

A Közös Kép társasházkezelő által kezelt társasházakban rendszeres műszaki ellenőrzést, bejárást tartunk, hogy megelőzhessük a komolyabb meghibásodásokat, és a lakóknak kellemetlen hibákat elhárítsuk. A házakat folyamatosan karbantartjuk, hiszen a legdrágább felújítás mindig az, amit azonnal kell megcsinálni. Emellett egy karbantartott házban a lakók tulajdona is többet ér.

Mivel folyamatosan kapcsolatban vagyunk építőipari és műszaki szolgáltatókkal, akiknek munkájáról pontos információkkal rendelkezünk, a lakóknak minden segítséget meg tudunk adni a lakásokon belüli felújításokhoz, egyéb munkákhoz is.

Budapesten nagyon vegyes a társasházak műszaki állapota, az épületek közül nagyon sok elöregedett, felújításra szorul. Sok háznak mintha nem lenne igazi gazdája, rengetegszer láthatjuk a különböző karbantartási hiányosságokat.

Ahol ez nem is szembetűnő, ott is jellemző gond, hogy az állagromlást nem előzik meg; az apróbb hibákat nem, vagy nagyon lassan javítják ki.

Az esztétikai problémák is jelentősen befolyásolják a ház összképét. A lakások értéke, azaz a tulajdonosok vagyona is emelkedik, ha a társasház a részletekre is figyelmet fordít.

A mi feladatunk gondoskodni arról, hogy a háza megfelelő partnerekkel, korrekt áron legyen karbantartva, majd felújítva.

Megszűntetjük azt az állapotot, amikor már szemmel látható, hogy nincs gazdája a háznak. Rendszeres bejárással próbáljuk megelőzni a meghibásodásokat, és szükség esetén azonnal intézkedünk a hibaelhárításról. Olyan építőipari szolgáltató partnerekkel vagyunk rendszeres munkakapcsolatban, akikre eddigi munkájuk alapján nyugodt szívvel támaszkodhatunk, akik elfogadták, hogy számunkra a tulajdonosok érdeke a legfontosabb szempont. A társasházak átvétele során a szolgáltató partnerek szerződéseit felülvizsgáljuk, de akivel lehet, azzal a jövőben is együtt dolgozunk,hiszen a korábbi bevált szolgáltatók ismerik a legjobban a házat.

Anchor 2

Rendezett Környezet

 

Minden tulajdonos érdeke, hogy ne csak a lakásában, hanem az ajtaján kívül is rendezett legyen a környezet. A közös terek, az utcai környezet az ingatlan értékét is egyértelműen befolyásolja.

 

Együttes rendelkezés a bankszámlák felett

A lakók, és a társasház közös érdeke, hogy a közös területek tiszták, rendezettek legyenek. Ez a mindennapokban is fontos, de a lakások értéket is jelentősen befolyásolhatja a társasházi környezet.

Az általunk kezelt házakban igyekszünk a környezettudatos szemléletet erősíteni. Például a szelektív hulladékgyűjtők megfelelő, kulturált környezetben történő elhelyezésével, hogy a lakók szívesen használják azokat. Így a házak pénzt is megtakaríthatnak, mert a kommunális hulladékgyűjtők méretét csökkenteni lehet.

  • A takarítás minőségét rendszeresen ellenőrizzük

  • A lakók jelzései alapján folyamatosan elhárítjuk a problémákat

  • A házak utcai képének, utcai környezetének rendben tartására is odafigyelünk

Anchor 3
bottom of page