top of page

Bemutatkozás

 

A Közös Kép társasházkezelő azért jött létre, mert a tulajdonosok elhivatottságot éreznek, hogy magas színvonalon, átláthatóan és gondosan gazdálkodva kezeljék a társasházakat. Úgy, hogy fejlődjön a ház, növekedjen a lakások értéke, és a lakókból a környezetre figyelő, igazi közösség alakuljon.


Társasházban élünk, ahogy családtagjaink, barátaink, ismerőseink legnagyobb része is. Hiszünk abban, hogy a lakástulajdonosok joggal várják el, hogy a ház a jogszabályoknak megfelelően, áttekinthetően, pénzügyileg stabilan működjön, és az érthető tájékokoztatások alapján a tulajdonosok felelősen tudjanak dönteni a fejlődésről. Ehhez az is kell, hogy a Közös Kép társasházkezelő tagjai, alkalmazottai naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a társasházakat érintő jogi, pénzügyi környezetről, pályázatokról, új műszaki megoldásokról. 


Az általunk kezelt házak között egyformán megtalálható régi építésű körfolyosós bérház, panel és más technológiával épült lakótelepi épület, köztük 10 emeletes ház és több új építésű társasház is. Budapesten és a környező agglomerációs településeken is dolgozunk, és kezelünk belvárosi környezetben, lakótelepen és kertvárosi környezetben található, vagy akár nagy saját kerttel rendelkező házakat is.


Sokféle módon működhetnek a társasházak. Saját ingatlanainknál tapasztaltuk, hogy mind anyagilag, mind a társasházban élők közérzete szempontjából mennyit számít, ha nem megfelelő a közös képviselet.
Sok panaszt hallunk társasházi problémákról, a közös képviselők munkájáról, de nagyon sokan nem is panaszkodnak. Nem tudják, hogy a házuk sokkal jobban is működhetne, vagy akár sokkal olcsóbban is. Belefásultak, hogy nem történik semmi, fontosabb dolguk is van.
Eközben a társasház állapota romlik, az ügyek nincsenek elintézve, nőnek a kintlévőségek, nincs igazi jövőkép. Esetleg a közös képviselőt nem is lehet elérni.


Ilyen esetben akár néhány ember, a tulajdonosok 10-20 százaléka hoz döntést. Akik sokszor hiányos, vagy téves információk birtokában járulnak hozzá ahhoz, hogy a ház pazarlóan működjön, hiszen a szakembereknek kéne tudniuk, hogy hol lehet jelentős összegeket megtakarítani. 

 

A társasházkezelés három fő területe

 

A társasházakban a problémák három, egymással szorosan összefüggő fő terület köré csoportosulnak:

 

  • A gördülékeny, átlátható működéshez érthető, világos kommunikáció kell

 

  • A gondos gazdálkodáshoz, a nagy összegek felelős kezeléséhez pénzügyi területen szerzett tapasztalat és a banki termékek, egyéb finanszírozási és pályázati lehetőségek pontos ismerete szükséges

 

  • A megfelelő műszaki állapot eléréséhez, és a felújítási munkák kontrolljához mérnöki szemlélet és szakértelem kell

 

A Közös kép Társasházkezelő alapítói ezeken a területeken rendelkeznek szakértelemmel. Egyikünk társasházkezelői, és kommunikációs tapasztalatokkal; másikunk több éves banki, társasház-finanszírozói tapasztalattal rendelkezik. A jelentősebb intézkedésekben végül természetesen a tulajdonosok szavaznak, és nem mindegy, hogy a tájékoztatásuk mennyire segíti a közmegegyezéses, jó döntések születését.

Gerbner Gábor
ügyvezető
társasházkezelő
Gazsó Viktor
műszaki vezető
Silberer Richárd
társasházkezelő, műszaki referens
Filipszki Krisztina 
társasházkezelő, ügykezelő
Ármán Réka 
társasházkezelő, ügykezelő
Gelei Nikoletta
társasházkezelő, műszaki referens
Varró Brigitta
társasházkezelő, ügykezelő
Szenes Tamásné 
társasházkezelő, ügykezelő
Hall Ramóna
társasházkezelő, irodavezető
bottom of page